Gekookte aardappelen en variaties

Bijgewerkt op: mei 5

Gekookte aardappelen ‘natuur’

’ Pommes nature Zet de geschilde en gelijkmatig versneden aardappelen op in lichtgezouten water. Breng ze aan de kook en schuim af. Plaats het deksel schuin en kook ze gaar op een matig vuur. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn, droog ze kort op een matig vuur en schud ze licht op. De aardappelen zijn droog en licht bloemig, maar vallen niet uiteen.

Aardappelen gekookt op Engelse wijze ’ Pommes à l’anglaise

Snijd de aardappelen in gelijkmatige vorm (tonvormig gedraaid) en zet ze op in lichtgezouten water. Breng ze aan de kook en schuim af. Plaats het deksel schuin en kook ze verder gaar op een matig vuur. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn, zonder ze te drogen of op te schudden. Œ De aardappelen zien er glad uit en niet bloemig. Gestoomde aardappelen ’ Pommes vapeur

Snijd de aardappelen in gelijkmatige vorm (eventueel tonvormig gedraaid) en breng ze aan de kook in koud, lichtgezouten water. Giet de aardappelen af en doe ze in een speciaal daarvoor bestemde stoompan of -ketel. Stoom ze verder gaar onder een deksel. Nieuwe aardappelen ’ Pommes nouvelles

Breng gelijkvormige (kleine) nieuwe aardappelen (met schil of eventueel geschraapt) aan de kook in lichtgezouten water (met een pepermuntblaadje om de aardsmaak te neutraliseren). Kook ze gaar op een matig vuur. Sauteer kort in boter en bestrooi met gehakte peterselie en een snufje zout.

Bereid de aardappelen op Engelse wijze (zie hierboven) en laat ze goed uitlekken. Wentel ze door gesmolten boter en bestrooi met gehakte peterselie.



5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Quiche