top of page

Pork Pie

PORKY PIE ... een typisch Engelse varkensvleespastei, geserveerd op kamertemperatuur of koud. Het bestaat uit een vulling van grof gehakt varkensvlees, spek en gelei ovengebakken in een korstdeeg.

HET DEEG: meng 285gr bloem, 140gr boter, 130gr roomkaas, 5 koffielepels koud water, 1,5 soeplepel azijn, kleine koffielepel bakpoeder en snuifje zout samen tot een mooi soepel beslag. Laat het deeg uurtje rusten in frigo.

DE VULLING: 600 gr graf gehakt varkensfricasee, 250gr hamblokjes, rode paprika, sjalot, tijm, salie, lepel of 2 mosterd. Opnieuw alles goed mengen en kruiden naar eigen smaak.

Rol het deeg goed uit, neem een springvorm en bekleed de vorm met het deeg, schik er het spek in ( zie foto) en giet de vulling op het spek. Derest van het spek plooien we nu naar binnen en dekken het geheel opnieuw af met een cirkel uitgesneden deeg, vorm in het midden van je taart een soort schoorsteentje zodat tijdens het bakproces de dampen kunnen ontsnappen.

Versier je “pie” met de restjes deeg.

Meng een eierdooier met vleugje room en strijk alles mooi in, dit zorgt voor mooi glanzende korst.

Bak alles ongeveer 50 min tot een uur af op 175 gr in voorverwarmde oven.

Neem 250ml kippen of varkensfonds, verwarm de helft, week ondertussen 5 gelatineblaadjes en voeg ze aan de de warme fonds. Voeg de warme fonds aan de andere helft koude fonds toe en laat verder afkoelen tot het wat klodderig wordt.

Als je “pie” uit de oven is, laat je die even rusten en giet dan vervolgens de wat afgekoelde fonds door het schoorsteentje tot hij ongeveer “voldaan” is. Goed laten afkoelen in frigo voor je de “pie” aansnijdt

Misschien nog 1 kleine tip, als je er de fonds ingiet, toch je pie op een bord of plateau zetten, moest het er wat uitlopen dat je niet verrast wordt.

ENJOY YOUR MEAL

Powered by Kevin H13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Samosa

bottom of page