top of page

Oubliedeeg- Zelfgemaakte sigaren- Cigarette Russe

Cigarettes russes zijn heerlijk krokante opgerolde koekjes, een beetje sigaren.

Een klassieker in de keuken

De kunst is om ze vlug op te rollen zodoende ze niet breken


oubliedeeg:

 • 100 gr eiwit

 • 100 gr bloemsuiker

 • 100 gr gesmolten boter (niet te warm)

 • 100 gr bloem

 1. Klop de zachte boter en suiker tot bleek en glad.

 2. Meng het eiwit er goed door en voeg tot slot de bloem toe.

 3. Roer goed tot een glad beslag en laat het nu nog 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.

 4. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat. Let op als je bakpapier gebruikt dat deze door de ventilatie niet wegblaast.

 5. Verdeel met een lepel (de bolle kant) zo’n 5-6 hoopjes beslag op de bakplaat. Strijk deze uit met de lepel of met een paletmesje. Doe dit zo dun mogelijk om de koekjes krokanter te kunnen bakken. En nie te dicht bij elkaar

 6. Bak de cigarettes russes zo’n 5-7 minuten in de voorverwarmde oven. Rol ze direct (!) na het bakken één voor één om een pen of de steel van een houten lepel. Als je te lang wacht worden ze te hard en breken ze bij het rollen in kleine stukjes.

 7. Haal van de pen of lepel af en laat volledig afkoelen. Houd de nog niet gerolde koekjes in de oven terwijl je steeds maar één koekje rolt. Je kunt de oven dan even uitzetten zodat ze niet verbranden.

 8. Een handig hulpmiddel kan zijn om een stuk karton/ harde kunstoffen blad ter grootte van de bakplaat te snijden. Hier snijd je weer gaten in van 10cm doorsnede. Zo kun je het beslag precies goed uitstrijken in een mooie cirkel en de koekjes ook mooi dun houden.

Bron : Restaurant De Slagmolen ** en gwennsbakery.nl

#eerstegraadHK #voedingverbindt #Machtiglekker #kaffekonfetti #hethorecavirus #Wijdoenda #klassiekers #cigaretterusse47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Samosa

bottom of page