top of page

Kevins appeltaart

Altijd lekker, een zelfgemaakte appeltaart !

Neem een grote ronde taartvorm en rol een vel bladerdeeg mooi open in de vorm, het makkelijkst is gewoon het boterpapier waar de bladerdeeg is in opgerold onderaan in je vorm te laten, kan je makkelijk je gebakken taart uit de vorm halen.

Prik met een vork goed overal in het deeg, zo haal je de lucht eruit bij het afbakken.

Meng 50gr zachte boter, 50gr suiker, 50gr amandelpoeder en 1 ei goed samen tot er geen klonters meer inzitten. Bestrijk hiermee de bodem van de taart.

Schil 2 à 3 appelen, snij ze in 4 en daarna in fijne plakjes, schik ze mooi op de amandelcreme, best van buiten naar binnen.

Strooi wat donker bruine suiker over de appelen en hier en daar een klein beetje boter.

Verwarm de over ongeveer op 200 graden en bak de taart ongeveer 30 minuten, beste is om de taart op een rooster te plaatsen in de oven. Als de appelen wat gekarameliseerd zijn is de taart klaar.

Een extraatje dat je kan doen is om nadien de taart nog wat in te smeren met warme abrikozengelei om een mooie glans te krijgen.

Smakelijk Kevin
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bulgurpap (koud serveren) Een graanproduct, gemaakt uit verschillende soorten tarwe. Het komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en ziet eruit als rijst, maar dan met grovere korrels. · 110 gram bul

bottom of page