Aardbeientaart

Bijgewerkt op: 1 apr. 2021


Bodem: 250 gram boter- 235 gram suiker- 2 eieren- 480 gram bloem- snuifje zout

Boter op temperatuur komen en mengen met de suiker. Roer een voor een de eieren er onder en kneed. Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en kneed tot een mooi deeg. Leg op een bord op folie en laat rusten in de koelkast. Nadien in de gewenste vorm uitrollen en in de gewenste vorm. Prik in met een vork en bak af in een voorverwarmde oven van 190 graden.


Crème chiboust (kan ook banketbakkersroom) 250 gram ei- 120 gram suiker- 25 gram vanillepuddingpoeder- 2,5 dl melk- 1 blaadje gelatine

Eieren scheiden. Klop de dooiers met 20 gram suiker, de melk en het poeder. Week de blaadjes gelatine in koud water, knijp goed uit en los op in de nog warme banketbakkersroom, klop goed door. Klop de eiwitten goed stijf en voeg de rest van de suiker in 2 keer toe. Spatel mooi onder de banketbakkersroom en verdeel nadien in de taartvorm op de afgekoelde taartbodem. Deze kan je eventueel insmeren met gesmolten witte chocolade.


Genoise bisquit: 100 gram ei - 60 gram eieren - 60 gram bloem en wat zeste van sinaas

Klop de eieren met de suiker tot het volume mooi verdubbeld is. Voeg de zeste van sinaas toe. Spatel de gezeefde bloem in een paar keer er door. Verdeel in beboterde vorm en bak af in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende ongeveer 20 minuten. Controleer met een mes de gaarheid van je deeg.


Compote van rabarber: 225 g rabarber in stukjes, 85 gram water en 3 el suiker


Tuillebeslag: 25 gram boter- 25 gram bloem- 25 gram bloemsuiker-25 gram eiwit

De licht gebruinde boter mengen met de bloemsuiker. Vermeng de bloem met de helft van het eiwit en voeg daarna het tweede deel van het eiwit toe.

Afwerking: aardbeien, suikerspin, dotje opgeslagen room, crumble of havermout

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven